Thursday, April 5, 2012

Βάφουμε αυγά

Το Πάσχα πλησιάζει και είναι καιρός να βάψουμε τα πασχαλινά αυγά με τα παιδιά μας. Εκτός από τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά, υπάρχουν αρκετοι εναλλακτικοί, μοντέρνοι και κυρίως διασκεδαστικοί τρόποι για να ακολουθήσουμε και φέτος το έθιμο.

Τα παιδιά σίγουρα θα διασκεδάσουν τόσο με τη διαδικασία αφού πρόκειται για απλές μεθόδους βαφής αλλά και με το τελικό αποτέλεσμα αφού υπέροχα, χρωματιστά αυγά θα είναι έτοιμα για τσούγκρισμα.



Αυτοκόλλητα
Μια εύκολη ιδέα είναι να κολλήσουμε αυτοκόλλητα ή να κόψουμε χαρτοταινίες σε διάφορα σχήματα και σχέδια και να τις κολλήσουμε πάνω στα καλά βρασμένα αυγά, να τα βουτήξουμε μετά στο χρώμα της επιλογής μας και αφού στεγνώσει να αφαιρέσουμε τα αυτοκόλλητα έχοντας δημιουργήσει ένα όμορφο αποτέλεσμα.





Κηρομπογιές
Ακόμα μία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε κηρομπογιές. Είτε ζωγραφίζουμε πάνω στα καλά βρασμένα αυγά τα σχέδια της επιλογής μας με χρωματιστές κηρομπογιές

είτε χρησιμοποιούμε λευκή κηρομπογια, κάνουμε ότι σχέδιο θέλουμε και μετά βουτάμε τα αυγά στη μπογιά της επιλογής μας. Το αποτέλεσμα είναι ...μαγικό αφού η λευκή κηρομπογια δε θα βαφτεί και έτσι θα εμφανιστούν μαγικά τα σχέδια που έχουμε κάνει.


Λαστιχάκια
Μια ακόμα πανεύκολη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσουμε λαστιχάκια, να τα περάσουμε στα αυγά και όταν αυτά βαφτούν και στεγνώσουν καλά να αφαιρέσουμε τα λαστιχάκια έχοντας δημιουργήσει όμορφα και απλά σχέδια.

για πιο όμορφο αποτέλεσμα, ξαναπαιρνάμε λαστιχάκια στο ήδη βαμμένο αυγό το βουτάμε σε άλλο χρώμα και έχουμε το παρακάτω αποτέλεσμα

Χρωματιστά χαρτόνια
Χρησιμοποιώντας πολύχρωμα χαρτόνια και αρκετή φαντασία και δημιουργικότητα μπορούμε να φτιάξουμε αυγά ζωάκια

 Μαύρος μαρκαδόρος
Με ένα απλό μάυρο μαρκαδόρο μπορούμε να φτιάξουμε αυγά-φατσούλες


Υπέροχη ακόμα ιδέα είναι να φτιάξουμε βάσεις για τα αυγά μας για να στολίσουμε το πασχαλινό μας τραπέζι

Τα σχέδια μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Καλό Πάσχα να έχουμε




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...